Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:10:25 GMT

آب و فاضلاب و شهرداری اهر اخطار زیست محیطی گرفتند

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۴۳۴۶

آب و فاضلاب و شهرداری اهر اخطار زیست محیطی گرفتند

رضا فدایی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در رابطه با اقدامات صورت گرفته جهت رفع منشأهای بوی نامطبوع در شهر اهر افزود: کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی با همراهی فرماندار، رییس دادگستری و دادستان اهر از منشأهای بوی نامطبوع در شهر بازدیدهایی انجام داده و محل‌ها را شناسایی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از شکایت اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی از اداره آب و فاضلاب و شهرداری اهر در رابطه منشأهای بوی نامطبوع در شهر اهر خبر داد و گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و زباله‌گاه اهر جزو منشأهای بوی نامطبوع در شهر اهر هستند از این رو از ادارات مربوطه شکایت کرده‌ایم و از طرفی این طرح شکایت از طریق دادستان اهر به تصفیه‌خانه فاضلاب و شهرداری اهر ابلاغ شده است، البته یکسری اقدامات در تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر انجام شده و چون ایرادات فنی در تصفیه‌خانه فاضلاب وجود دارد مؤثر بودن اقدامات زمان‌بر خواهد بود.
معاون پایش و نظارت حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی بابیان این‌که ساماندهی زباله‌گاه و رفع ایرادات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر را از طریق مقامات قضایی پیگیر هستیم، گفت: همچنین اداره آب و فاضلاب به جهت تسریع در رفع ایرادات و نواقصات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و شهرداری اهر از بابت عدم ساماندهی زباله‌گاه اخطار کتبی دریافت کردند و اگر دستگاه‌های فوق به تعهدات عمل نکنند اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی اقدامات حقوقی انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: مهلتی که اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان در قالب اخطاریه کتبی به اداره آب و فاضلاب و شهرداری اهر داده به معنی ضرب‌الاجل است، چراکه هرگونه تعلل در رفع ایرادات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و ساماندهی زباله‌گاه اهر پذیرفتنی نیست.
فدایی با ذکر این‌که اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی بر اساس قوانین و ضوابط در رابطه رفع بوی نامطبوع در شهر اهر؛ مسوولیت نظارتی دارد، گفت: کمیته‌ای به نام ایمنی فاضلاب با دبیری بهداشت و درمان وجود دارد و محیط زیست تنها عضوی از این کارگروه است؛ به طور قانونی آبیاری باغات و اراضی کشاورزی با آب فاضلاب دارای آلودگی تخلف است و متولی رسیدگی به این موضوع وظیفه بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی است و حتی از نظر قانونی می‌توانند محصولات کشاورزی حاصل از آبیاری با آب فاضلاب آلوده را نیز امحاء نمایند.
وی با تأکید بر این‌که خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر به رودخانه اهرچایی در نمونه‌برداری‌های محیط زیست آلودگی بیش از حد را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر نمونه‌برداری دیگری انجام شده که در روزهای آینده نتیجه مشخص می‌شود و طبق تعریف‌های صورت گرفته نتیجه این نمونه‌برداری نیز آلودگی بالاتر از استاندارد را نشان خواهد داد.
معاون پایش و نظارت حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی از حضور کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی برای ارزیابی اقدامات رفع ایرادات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و ساماندهی زباله‌گاه اهر در روزهای آینده در شهرستان اهر خبر داد و یادآور شد: شهرستان اهر از نظر جایگاه زیست محیطی برای اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی حائز اهمیت بوده و سعی می‌کنیم تا از آلایندگی‌های زیست محیطی این شهرستان جلوگیری کنیم، به همین خاطر کارشناسان و مدیران محیط زیست استان برای ارزیابی دقیق اقدامات جهت رفع ایرادات و آلایندگی تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و ساماندهی زباله‌گاه اهر در شهرستان حضور می‌یابند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست اهر نیز در این ارتباط گفت: چندی پیش از خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شهری که به رودخانه «اهرچای» ریخته می‌شود نمونه‌برداری انجام دادیم و نتیجه آزمایش سه برابر بودن آلودگی آب فاضلاب را نشان می‌داد.

عبدالرضا کلانتری در جلسه مشترک پدافند غیرعامل و پیشگیری از جرایم دادگستری شهرستان اهر که با محوریت بوی نامطبوع در مناطق مختلف شهر اهر برگزار شد، اظهار کرد: تمامی نقاطی که انتظار می‌رفت منشأ بوی نامطبوع باشد را با همکاری کارشناسان بهداشت محیط مورد پایش مداوم قرار دادیم و منشأهای بو را در ده‌ها نقطه شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: علی‌رغم تأکیدها و اعلام نقاط منشأ بوی نامطبوع در مناطق مختلف شهر اهر؛ هنوز اقدام به خصوصی از دستگاه‌های ذی‌ربط صورت نگرفته است، هرچند شهرداری اهر در ساماندهی زباله‌گاه یکسری اقدامات انجام داده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست تصفیه خانه آذربایجان شرقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست تصفیه خانه آذربایجان شرقی سازمان حفاظت محیط زیست تصفیه خانه آذربایجان شرقی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تصفیه خانه فاضلاب شهری فاضلاب و شهرداری اهر ساماندهی زباله گاه زباله گاه اهر نمونه برداری رفع ایرادات آب و فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحا مجدد کشت محصولات کشاورزی با آب‌های نامتعارف خبر داد.

مسعود زارعی امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آب‌های نامتعارف خبر خوشایندی نیست.

وی افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، هم‌افزایی دستگاه‌هایی چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداری‌های منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشت‌هایی که با آب‌های نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.

زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادن‌ها یا بازدید کردن‌ها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانال‌های کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمی‌شود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.

وی ضمن اشاره به این موضوع که این‌گونه فعالیت‌ها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشت‌های نامتعارف داده نشود.

زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخوردها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشت‌های نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.

وی با اشاره به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آب‌های آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آب‌های آلوده نداشته باشیم.

زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیه‌خانه‌هایی که ظرفیت لازم شبکه‌های ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیه‌خانه‌ها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون می‌آید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانال‌های کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد می‌شود.

زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیه‌خانه‌های لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.

وی یادآور شد: با فرض احداث تصفیه‌خانه پساب‌های تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.

زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم می‌شود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب می‌شود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکارهای کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد