Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان قدس با اشاره به کمبود منابع آبی در حوزه کشاورزی گفت: استفاده از منابع آب نامتعارف در راستای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌خانه فاضلاب در جهت رونق کشاورزی ضروریست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرقدس، آب یکی از اساسی‌ترین عوامل توسعه بخش کشاورزی است و کمبود آن منجر به کاهش تولیدات زراعی، دامی و باغی، افزایش آفات و بیماری‌ها، کاهش حاصلخیزی خاک شده و به‌عنوان چالشی در این حوزه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت که کشور ایران در اقلیم گرم و نیمه خشکی قرار داشته و مدیریت و برنامه‌ریزی در استفاده و اصلاح بهره‌وری از آب امری ضروری و واجب است.

محدودیت منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی و تأمین آب موردنیاز صنعت، کشاورزی و آشامیدنی با در نظر گرفتن افزایش جمعیت، برداشت بی‌رویه از منابع آبی و عدم استفاده بهینه از منابع آبی نامتعارف نیازمند مدیریت مصرف درست منابع آبی است.

در شهرستان قدس حدود 1500 هکتار اراضی باغی و زراعی تحت مدیریت اداره جهاد کشاورزی شهرستان قدس وجود دارد که در بخشی از زمین‌های کشاورزی به دلیل کمبود منابع آبی کشت انجام نمی‌شود.

«معجزه آبخیزداری»| 15 راهکار برای افزایش تاب آوری بخش کشاورزی در مقابل سیلمصرف آب کشاورزی در آذربایجان شرقی 40 درصد کاهش یافته استتخصیص مطلوب آب کشاورزی و افزایش تعداد سدهای استان لرستان ضروری است

بهروز سلگی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در شهرقدس، با اشاره به اینکه نزولات آسمانی امسال نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته‌است و باعث بروز خشکسالی شده اظهار داشت: براثر خشکسالی سطح منابع آبی زیرزمینی و چاه‌ها نیز کاهش یافته و حدود 30 درصد آب کشاورزی وابسته به حق‌آبه‌ای است که از رودخانه کرج به شهرقدس می‌رسد.

وی افزود: با توجه به کمبود منابع آبی اعلام شده که کشت تابستانه انجام نشود و در این تنش آبی سهم هر 10 روز آب دریافتی برای باغات مورد استفاده قرار گیرد اما این منبع آبی ثابت نیست و توصیه به کشت درخت نیز نمی‌شود و به‌طورکلی شرایط مناسبی در وضعیت آبی نداریم.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان قدس در ارتباط با مجهز شدن چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند گفت: این کار علاوه بر هزینه‌های سربار، باعث کاهش دبی آب و ایجاد شوک در آبرسانی شده و کشاورزان از این طرح استقبال نمی‌کنند. با توجه به تعدد سهامداران چاه‌های کشاورزی، آبیاری تجمیعی نیز انجام نشده است اما یک مورد مربوط به مجتمع 200 هکتاری اوقاف بوده و کنتور هوشمند نصب شده است.

سلگی با بیان اینکه با کاهش برداشت از منابع زیرزمینی، فرونشست زمین نیز کمتر شده و منابع آبی کمتر هدر می‌رود در ادامه گفت: با وجود تنش آبی شدید بیش از 250 لیتر آب که می‌تواند به چرخه کشاورزی برگردد، از زمان احداث تصفیه‌خانه فاضلاب هدر می‌رود و علیرغم جلسات مختلف برگزار شده در این خصوص و آمادگی جهاد کشاورزی در استفاده از آب تصفیه‌شده فاضلاب اراده‌ای در تخصیص این آب و تحویل رسمی به بخش کشاورزی نیست درحالی‌که مقرر بوده 80 درصد این آب به بخش کشاورزی و 20 درصد در حوزه صنعت و فضای سبز اختصاص یابد تا بتوان با برنامه‌ریزی از این منبع آب ثابت در حوزه کشاورزی اقدامات لازم و آبادانی را انجام داد.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه بهره‌برداران تعاونی آب‌بران را تشکیل دادند اما اقدامی انجام نشد ابراز داشت: در صورت عدم وجود سهمیه آب ثابت طرح‌های کشاورزی را نمی‌توان اجرا کرد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان قدس تأکید کرد: در حدود 27 میلیون مترمکعب آب در سال از چاه‌ها استحصال می‌شود و 0/48 درصد مترمکعب در ثانیه آب تخصیص داده شده است که در صورت استفاده از پساب به میزان حدود 10 میلیون مترمکعب در سال به‌عنوان منبع آب ثابت می‌تواند کمبود آب کشاورزی شهرستان را جبران کند درحالی‌که این آب در پایین دست با فاضلاب آلوده‌تری ترکیب شده که مناسب استفاده برای محصولات کشاورزی نیست.

سلگی با تأکید بر اینکه استفاده از آب‌های نامتعارف در شهرهای دیگر مانند پاکدشت و اسلامشهر مرسوم بوده و کشاورزان شهرقدس نیز تمایل به استفاده از منابع آب نامتعارف را دارند تصریح کرد: جهاد کشاورزی نیز آمادگی استفاده از این آب را داشته اما قیمت این آب مکتوب اعلام نشده است و لازم است برای رونق‌بخش کشاورزی و فضای سبز شهرستان اقدام جدی صورت گیرد.

وی ادامه داد: با تخصیص پساب خروجی از تصفیه‌خانه فاضلاب شهرقدس علاوه بر افزایش سطح زیرکشت باغ‌های کشاورزی نیز پررونق شده و آسیب کمتری به منابع آبی زیرزمینی در این بحران آبی وارد می‌شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان قدس در پایان خاطرنشان کرد: باید تمام دستگاه‌ها با یکدیگر هماهنگ و دلسوز باشند تا با تخصیص منابع آبی، از هدر رفت آب جلوگیری شود.

انتهای پیام/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تصفیه خانه فاضلاب بخش کشاورزی منابع آب آب کشاورزی منابع آبی چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ استاندار هرمزگان در بازدید از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس با اشاره به اینکه اجرای طرح باکیفیت برای فاضلاب شهر بندرعباس هدفگذاری شده است، گفت: هدف ما اجرای یک طرح با کیفیت است که حداقل بتواند تا ۱۵ سال آینده نیاز شهر بندرعباس را برطرف کند.
مهدی دوستی افزود: این طرح یکی از نیاز‌های دیرینه مردم بندرعباس است که در ابتدای دولت سیزدهم ارزش قرارداد‌های آن حدود ۱۷ میلیارد تومان بود، اما اکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان قرارداد برای تکمیل آن منعقد شده است.

بیشتر بخوانید؛ آغاز تعمیرات اساسی مرحله دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
وی گفت: بخش زیادی از این قراداد‌ها پرداخت شده و با پیشرفت مناسبی همراه است.
وی افزود: اجرای سه مرحله نخست این طرح به پایان رسید و اجرای سه فاز دوم هم آغاز شده است.
وی افزود: یکی از مشکلات اجرای این طرح موضوع ثبت سفارش و مشکلات ارزی است که قرار است در تهران آن را پیگیری کنیم.
استاندار هرمزگان گفت: چالش دیگر مربوط به گستردگی و پوشش کامل شهر بندرعباس است و این طرح با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد تومان تکمیل می‌شود، اما همه شهر بندرعباس را پوشش نخواهد داد، هرچند که بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.
مهدی دوستی افزود: در جلسه‌ای برای حل مشکل تامین ارز و گسترش و پوشش طرح به تمامی مناطق بندرعباس تصمیم خواهیم گرفت.

دیگر خبرها

  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد